Hij laat zijn talent zien nu, maar liet de Rode Duivels links liggen: "Ik hoop dat hij zich nog bedenkt"
Redactie
| 4 reacties

Bob Browaeys hoopt dat Andreas Pereira alsnog voor de Rode Duivels kiest

Hij laat zijn talent zien nu, maar liet de Rode Duivels links liggen: "Ik hoop dat hij zich nog bedenkt"

Bij Manchester United heeft Andreas Pereira zich opnieuw in de basis gewerkt en daar lijkt hij niet meteen weer uit te gaan. De 23-jarige Belg/Braziliaan heeft indruk gemaakt op Ole Gunnar Solskjaer. Maar kunnen we hem nog overtuigen om voor België te kiezen?

Bob Browaeys, al jaar en dag aan de slag als coach van de nationale jeugdteams, hoopt het alvast. "Andreas maakte deel uit van een topgeneratie, die van '96”, zegt hij in Het Nieuwsblad. “In die ploeg had je vier kleppers: Siebe Schrijvers, Zakaria Bakkali, Charly Musonda Jr. en ­Andreas, die kort gehouden werd door zijn pa."

"Hij was de jongen met de fenomenale trap. Ik heb de meeste Belgische toptalenten gecoacht en nooit heb ik iemand met een betere traptechniek gezien. De helft van zijn vrijschoppen waren op doel. Niet verwonderlijk dat ze hem de nieuwe David Beckham noemden.”

Braziliaan of Belg?

Maar Pereira werd onlangs opgeroepen voor Brazilië. Hij ging, maar speelde nog geen officiële match. "Toen hij 15 was, kwam in onze gesprekken zijn voorliefde voor Brazilië al naar ­boven", aldus Browaeys. “Plots kon hij ginder voor de U20 spelen en maakte hij de switch."

"Maar ik hoop nog altijd dat hij voor de Duivels zal kiezen, daar heb ik hem tenslotte drie jaar lang voor klaargestoomd. (glimlacht) Bij ons wordt het volgens mij makkelijker om een groot toernooi te spelen. Van de huidige generatie gaan stilaan enkele middenvelders met pensioen, we hebben vers bloed nodig. Ik hoop dus dat Andreas zich nog bedenkt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties