Leander Dendoncker ziet nog een groot werkpunt als hij een vaste stek op het middenveld wil veroveren bij België
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 22 reacties

Leander Dendoncker wil naar eigen zeggen veel efficiënter worden

Leander Dendoncker ziet nog een groot werkpunt als hij een vaste stek op het middenveld wil veroveren bij België
Foto: © photonews

Het afscheid van Fellaini en de blessures van De Bruyne, Dembélé en Witsel vormen een probleem voor de bondscoach, niet voor Leander Dendoncker. Voor hem is het een opportuniteit om zich op het middenveld van de Rode Duivels in de kijker te spelen.

Door de vele afwezigheden op het middenveld van de Rode Duivels komen er kansen voor jongere spelers met minder ervaring. Youri Tielemans is zo goed als zeker van een basisplaats tegen Rusland en ook Leander Dendoncker rekent op een plekje in de basiself. Dat zou voor de eerste keer als middenvelder zijn.

De nieuwe Fellaini

Op die positie maakt hij nu ook het goede weer bij Wolverhampton. "Ik heb al vaak gezegd dat het mijn lievelingspositie is. Ook al kan ik achterin uit de voeten, het liefst speel ik op het middenveld, de positie waar ik gevormd ben", gaf Dendoncker aan bij Het Laatste Nieuws.

De ex-speler van Anderlecht ziet nog wel een groot werkpunt voor zichzelf. Hij maakt ook de vergelijking met een ex-Rode Duivel wiens leemte hij graag zou opvullen. "Ik moet wel nog efficiënter worden. Als je ziet hoe vaak Marouane beslissend was. Niet alleen met zijn goals, maar ook door het harde werk voor de ploeg. Op mijn positie moet ik hetzelfde proberen te doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties