Voetbal en kunst: Thomas Meunier combineert het in schitterende tentoonstelling met zelfs kunstwerk met knipoog naar goal tegen Japan
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 1 reacties

Thomas Meunier stelde zijn project 'Play it Art' voor

Voetbal en kunst: Thomas Meunier combineert het in schitterende tentoonstelling met zelfs kunstwerk met knipoog naar goal tegen Japan
Foto: © Voetbalkrant.com

Maandagochtend mocht de pers een kijkje komen nemen in het Constant Vanden Stock-stadion. Thomas Meunier was er eens te gast. Onwennig als ex-Bruggeling? Absoluut niet! Want de Rode Duivel kwam er zijn project 'Play it Art' voorstellen. Kunst met een voetbaltwist. Heel leuk en vooral heel mooi!

Een kickertafel met de pionnen van de WK-finale Spanje-Nederland uit 2010 in Zuid-Afrika? Een opvallende Gouden Schoen? Een streetartist die Maya's schilderde die voetbal spelen? Schilderijen van Messi en Ronaldo? Een schilderij waarop de looplijnen van de derde goal tegen Japan geïntegreerd zijn? U kan het allemaal kopen!

Als u vanavond niet te laat bent natuurlijk, want er worden 700-800 gasten verwacht in het Constant Vanden Stock-stadion die de tentoonstelling als eersten mogen bewonderen. Maar waarom pakte Meunier samen met zijn manager, Jacques Lichtenstein, hier nu mee uit.

"Voor mij is kunst ook passie. Toen Jacques me vroeg of ik interesse had, zei ik onmiddellijk ja", aldus Meunier. "Voetbal is bij momenten ook een soort kunst. Zeker als Messi of Ronaldo spelen. Ik volgde trouwens kunst op school. Als ik geen voetballer was geworden... En die artiesten die we verzameld hebben... Bij hen voel ik me ook een beetje artiest."

Er hangen ronduit verbazingwekkende schilderijen tussen, maar ook moderne kunst. De vrouw in het voetbal komt ook voldoende in beeld. Een reeks werken waarbij vrouwen in voetbaltenue worden uitgebeeld, maar afhankelijk van de hoek worden ook de vrouwelijke vormen benadrukt.

Kunstenares Cecile Plaisance ijvert al jaren voor de vrouw op gelijke voet als de man: "Mijn werk is voor vrouwen. En sport is daar een groot deel van. Vrouwen moeten hun leven in handen nemen. Sport kan daar ook een rol in spelen." 

Meunier besluit: "Voetbal is - net als kunst - emotie creëren. Een dribbel kan ook een meesterwerk zijn, zeker als het door Messi uitgevoerd wordt. Kunst kan hetzelfde doen. Dit is belangrijk voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties