De saga stopt niet! Beerschot wint eenzijdig verzoekschrift: 'Samenstelling 1A ligt nog niet vast'
Arjen T'Sjoen
| 279 reacties

Beerschot heeft het eenzijdig verzoekschrift nu gewonnen

De saga stopt niet! Beerschot wint eenzijdig verzoekschrift: 'Samenstelling 1A ligt nog niet vast'
Foto: © photonews

De samenstelling van 1A ligt dan toch nog niet definitief vast. Dat besliste de Brusselse rechtbank in elk geval vandaag. Beerschot stuurde intussen al een deurwaarder op pad om de beschikking bij de voetbalbond te betekenen.

Beerschot reageerde intussen al zelf op de uitspraak: 'De competitie in 1A en 1B mag nog niet starten, vooraleer het BAS een definitieve uitspraak heeft gedaan over KV Mechelen', zegt de Antwerpse voetbalclub over het vonnis. Beerschot had de procedure op eenzijdig verzoekschrift aangespannen, de rechter sprak zich nog dezelfde dag uit. Beerschot stuurde al een deurwaarder op pad om de beschikking bij de voetbalbond te laten betekenen. Dat meldt Het Laatste Nieuws alvast.

Opnieuw onzekerheid over de competitiestart

Zo is meteen de onzekerheid toch terug. Eerder had het BAS al tussentijds beslist dat KV Mechelen reglementair niet kan degraderen omdat de vordering te laat was ingediend. De beslissing of Mechelen schuldig is aan matchvervalsing moet nog steeds volgen. Het BAS heeft in principe tot in augustus tijd om zich uit te spreken, maar dat zal nu sneller moeten. Zowel de competitiestart als de beslissing over het Europees ticket blijft zo voorlopig nog even een vraagteken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties