Stilaan lichte paniek bij Duitse Mannschaft: "We zullen iets moeten bedenken"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Joachim Löw moet oplossingen vinden tegen Noord-Ierland

Stilaan lichte paniek bij Duitse Mannschaft: "We zullen iets moeten bedenken"
Foto: © photonews

Het kan verkeren in het voetbal: twaalf jaar waren de Duitsers diegenen waar iedereen van wist dat ze ver gingen geraken op een groot toernooi. Tot het WK van 2018 mislukte en een doorstart noodzakelijk werd. Die verloopt, net als de EK-kwalificatie, niet van een leien dakje.

Een thuisnederlaag tegen rivaal Nederland is dan ook niet het meest gewenste medicijn. Bild had het na die wedstrijd over alarmbellen wat betreft de EK-kwalificatie. Oranje is immers genaderd tot op drie punten van Duitsland en heeft nog een match te goed. De Duitsers moeten nu naar Noord-Ierland. Een bescheiden voetballand, maar wel leider in groep C met het maximum van de punten.

Ik ben zeker dat we een reactie zullen zien 

Joachim Löw

Niet de meest fijne tijden voor de Duitse bondscoach Joachim Löw. "We moeten die wedstrijd aanpakken met zo'n manier dat we als winnaars van het veld stappen. Ik ben zeker dat we een reactie moeten zien. We moeten het niveau van de jonge spelers naar omhoog tillen en hen het gevoel geven dat ze sterker kunnen worden", klinkt het bij de BBC.

In zo'n moeilijke periodes kijkt men ook vaak naar de trainer. Löw is er zich van bewust. "Noord-Ierland is robuust en speelt met veel lange ballen. Het zal terugzakken. Er zal niet veel ruimte zijn. We zullen op tactisch vlak dus iets moeten bedenken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties