Johan Walem: "Tegen Duitsland tonen dat we gegroeid zijn"

Dennis Rosiers
| 1 reacties
Johan Walem: "Tegen Duitsland tonen dat we gegroeid zijn"

Onze U21 staan volgende zondag voor een loodzware opdracht. Na een matige vier op negen in de EK-kwalificatie nemen de beloften het dan op tegen Duitsland, een absoluut topland en runner up op het EK van afgelopen zomer.

Duitsland, verliezend finalist op het EK afgelopen zomer, staat na drie wedstrijden nog met het maximum van de punten aan de leiding. België begon dramatisch aan de campagne: het verloor in Wales (1-0) en kwam in eigen huis niet verder dan 0-0 tegen Bosnië-Herzegovina. Tegen Moldavië werd er wel overtuigend met 4-1 gewonnen.

Enkel de groepswinnaars en de twee beste tweedes zijn rechstreeks geplaatst. De andere tweedes spelen barrages. Het wordt dus zaak voor de Rode Duivels om voluit voor die tweede plaats te gaan. Duitsland lijkt immers ongenaakbaar.

"Ik wil vooral een bevestiging zien van de 4-1 zege tegen Moldavië", liet Walem weten op de persconferentie na de bekendmaking van zijn selectie. "Duitsland is op papier met voorsprong de beste ploeg en dus ook favoriet in deze groep. Voor ons is dit een uitgelezen kans om te tonen dat we gegroeid zijn de voorbije maanden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties