Interview Belgische fanclub van Tottenham hoopt op kentering met 'prijzenpakker' Mourinho: "Hoe het gebeurt maakt niet veel uit"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties
Belgische fanclub van Tottenham hoopt op kentering met 'prijzenpakker' Mourinho: "Hoe het gebeurt maakt niet veel uit"

Tottenham heeft na iets meer dan vijf seizoenen Pochettino bedankt voor bewezen diensten en Mourinho aangenomen. Hij moet de man worden die de Spurs eindelijk aan een trofee helpt. Maar hoe denkt Luc Baert, voorzitter van 'Flemish Tottenham Hotspur Fanclub', over de recente ontwikkelingen?

Had je het ontslag van Mauricio Pochettino zien aankomen?

Luc Baert: "Jazeker! Toen men mij een drietal weken geleden vroeg of hij het seizoen ging uitzingen zei ik al van niet en dat Mourinho het ging over nemen. De geruchtenmolen was toen al volop aan het draaien in de Britse pers."

Een straffe voorspelling! Was het krediet van de Argentijnse coach dan echt op?

Baert: "Toch wel. Hij was niet langer baas over de kleedkamer en sommige spelers haalden hun niveau niet meer. Het spel was ook té verzorgd. Bij een offensieve omschakeling werd er eerst eens breed gespeeld en dan nog eens achteruit. Dan was de tegenstander natuurlijk al lang terug. Met verzorgd voetbal alleen pak je geen prijzen."

Daar zeg je het: 'prijzen'. Wordt de focus daar niet te hard op gelegd?

Baert: "Laten we ten eerste niet vergeten dat Pochettino iets moois heeft opgebouwd. Hij haalde vier keer de top-4 en de plaats in de finale van de Champions League was ook een straffe prestatie. Maar niemand zal zich binnen X aantal jaar nog herinneren wie er derde was in de Premier League of wie er in de halve finale uit ging. Dat is iets voor op een quiz."

En Mourinho weet als geen ander hoe het is om prijzen te pakken. Ben je tevreden met zijn aanstelling?

Baert: "Zoals je zelf aanhaalt: het is een prijzenpakker. Hoe dat gebeurt maakt niet veel uit. Ik ben geen fan van zijn defensieve spel, maar als het opbrengt..."

Dus toch die wanhopige zoektocht naar een trofee?

Baert: "Er moest nu gewoon iets gebeuren. Mourinho staat bekend om zijn defensief spel en wij staan bekend als kritische fans. Maar de fans zijn wel altijd naar het stadion blijven komen, ook al waren de resultaten wat minder. Technische spelers zoals Gascoigne of Klinsmann waren al genoeg om naar het stadion af te zakken."

Tot slot, welke wijzigingen verwacht je nog?

Baert: "In januari zal er zeker nog iemand bijkomen. Er is een breker op het middenveld nodig en die zal hij in Engeland niet kunnen halen. Voor het overige ben ik benieuwd met welke spelers hij het zaterdag in de derby tegen West Ham zal opnemen."

Wij ook! Bedankt voor je tijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties