UPDATE: Depay mag kruis maken over EK na gescheurde kruisband

Dante Bellon
| 9 reacties
UPDATE: Depay mag kruis maken over EK na gescheurde kruisband
Foto: © photonews

Hoelang moet Olympique Lyon Memphis Depay missen? Dat is de vraag waar ze nu in het Oosten van Frankrijk nog geen antwoord op kunnen geven. Maar dat het een lange tijd zal zijn, daar mogen ze vanuit gaan.

UPDATE: intussen bevestigde Olympique Lyon dat Memphis Depay zoals gevreesd een gescheurde kruisband heeft opgelopen. Het verdict is enorm hard voor de Nederlandse aanvaller: seizoen voorbij en geen EK.

Memphis Depay blesseerde zich tijdens de wedstrijd tegen Stade Rennes (0-1-verlies) iets over halfweg de eerste helft. De Nederlander bleef tijdens de rust in de kleedkamer. Het lijkt erop dat de kapitein van l'OL een kruisbandblessure heeft opgelopen. 

Lyon zelf heeft nog niet gecommuniceerd. Rudi Garcia, coach van Depay, vertelde na afloop van de wedstrijd wel dat het "een gecompliceerde avond" was. Hij zag zowel zijn kapitein als Jeff-Reine Adelaide uitvallen. Het Franse L'Équipe weet wel al dat het om de linkerknie van Depay gaat.

Technisch directeur Juninho had na de wedstrijd ook een klein woordje klaar over de blessure, maar kon nog niets besluiten. "Het is heel slecht nieuws. Het zou wel eens kunnen dat we hem lang gaan moeten missen. Ik vind het jammer voor hem; hij is onze leider."

In Nederland stellen ze zich nu al vragen over zijn deelname aan het EK volgend jaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties