Datum: 24/10/2020 18:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Signal Iduna Park
Dortmund duwt eeuwige rivaal Schalke 04 nog wat dieper in de put na 3-0 zege in derby

Borussia Dortmund wint de Revierderby met 3-0

Borussia Dortmund heeft met overtuiging de Revierderby tegen Schalke 04 naar zijn hand gezet. Die Schwarzgelben wonnen met 3-0 al had het ook meer kunnen zijn.

Met Thomas Meunier stond er slechts één rode duivel aan de aftrap bij Dortmund. Axel Witsel startte op de bank, Thorgan Hazard werd gerecupereerd uit blessure maar moest ook vanop de bank beginnen.

Voor Schalke 04 dreigt het een echt rampseizoen te worden. Na 4 speeldagen hadden ze een doelpuntensaldo van -14 en één schamel puntje. Dat wil dus zeggen dat ze in die overige 3 speeldagen minstens 14 doelpunten binnenkregen.

Tegen Borussia Dortmund slaagde Schalke erin om de eerste helft zonder kleerscheuren door te komen, al was Dortmund wel duidelijk de betere ploeg. Scoren lukte pas in minuut wanneer centrale verdediger Akanji vanuit de rebound kan scoren.

Na 1 volgt 2...

Daarna is het slot opengeforceerd bij Schalke en volgt de tweede al snel. Haaland - wie anders - wordt het straatje ingestuurd en werkt heerlijk af met een lobje over de doelman. Met nog 10 minuten te spelen kopt Mats Hummels een corner van Guerreiro binnen om de 3-0 eindstand vast te leggen.

Dortmund had maar liefst 75% balbezit en 18 schoten waarvan 7 op doel. Schalke daarentegen liet 3 schoten noteren maar daarvan eindigde geenenkele tussen de palen van Bürki.

Witsel viel in na 71', Thorgan Hazard kreeg een kwartier speeltijd bij zijn terugkeer. Thomas Meunier moest dan weer naar de kant na 80'