Analyse Teleurstellend begin voor Frank de Boer aan het roer van het Nederlands elftal

Bart Vrancken
| 2 reacties
Teleurstellend begin voor Frank de Boer aan het roer van het Nederlands elftal
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met de overstap van Ronald Koeman naar FC Barcelona werd de fakkel van bondscoach doorgegeven aan Frank de Boer. De ex- trainer van onder meer Ajax, Inter en Atlanta kwam in zijn eerste vier wedstrijden nog niet aan winnen toe.

Op 23 september werd Frank de Boer aangesteld als trainer van het Nederlands elftal. De 50-jarige Nederlander was sinds eind juni werkloos na zijn laatste job als trainer bij Atlanta in de Major League Soccer (MLS).

De eerste wedstrijden

De start van Frank de Boer bij het Nederlands elftal verliep moeizaam. Tegen Mexico werd er meteen met 0-1 verloren. Nederland overtuigde niet en er kwam al veel kritiek op de nieuwe trainer. 

Vervolgens knoopte Nederland aan met twee gelijke spelen. Met 0-0 tegen Bosnië-Herzegovina en 1-1 tegen Italië bleef een goed resultaat opnieuw uit. 

Gisteren oefende Oranje tegen Spanje. Een op papier interessantere tegenstander dan  dat Zwitserland dat was voor de Rode Duivels. Nederland kwam snel 0-1 achter maar Donny van de Beek kon met de 1-1 een nieuwe nederlaag voorkomen. Opnieuw geen overwinning voor Nederland, al moeten we ook concluderen dat Mexico, Bosnië-Herzegovina, Italië en Spanje geen makkelijke tegenstanders zijn.

Focus op het EK

Alles staat dus in het belang van het aankomende EK. Frank de Boer wordt na dit EK geëvalueerd. Als de samenwerking bevalt, kan hij doorgaan tot en met het WK in 2022. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties