Belgische beloften gaan niet naar EK U21 na verlies tegen Bosnië en gelijkspel van Roemenië

Belgische beloften gaan niet naar EK U21 na verlies tegen Bosnië en gelijkspel van Roemenië

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij winst tegen Bosnië-Herzegovina zouden de Belgische beloften zo goed als zeker doorgaan naar het EK U21 aangezien de barrages wegvallen vanwege het coronavirus. Maar de Jonge Duivels verloren hun partij echter met 3-1.

Update: Roemenië moest verliezen van Denemarken opdat de Jonge Duivels nog kans zouden maken op kwalificatie voor het EK U21. De wedstrijd eindigde echter op 1-1 waardoor de U21-ploeg zeker niet naar het EK gaat.


Wedstrijdverslag België U21-Bosnië U21

Goed begonnen, niet half gewonnen

Het begon nochtans goed voor de beloften want na nog geen tien minuten bracht Thibault De Smet (Stade Reims) de stand op 0-1 na een assist van Charles Deketelaere. Ook de 0-2 lag in het verschiet maar de poging van Trésor werd gepakt door de Bosnische doelman.

Nog voor de rust werden de rollen echter helemaal omgekeerd. Eerst liet Bornauw zich iets te makkelijk passeren door Lukic die achteruit legde op Savic. Zijn schot was onhoudbaar voor doelman Bodart. Op het halfuur knalde Resic de 2-1 voorbij de Standard-doelman.

Kopje onder

De Belgen waren de ploeg met het meeste balbezit in de tweede helft maar buiten een poging van Openda konden ze de Bosnische doelman niet bedreigen. Bodart moest zich nog het meeste bewijzen.

Bondscoach Mathijssen bracht Vanzeir en Amuzu er nog in voor Trésor en Touba maar ook zij konden het tij niet keren.

Een poging van Kovac luidde de ondergang voor de jonge Belgen in: 3-1. De Bosniër werd niet al te veel in de weg gelegd onderweg naar doel.

Twee minuten voor tijd kregen de Belgen nog een strafschop die vakkundig werd omgezet door Openda maar de aansluitingstreffer viel te laat om nog over de Bosniërs te gaan. In de absolute slotfase mikte Bornauw een kans nog net naast.

Mathematisch kan het nog

De groepswinnaars van de kwalificatiegroep gaan zeker door naar het EK, net als de 5 beste tweedes. Voorlopig staan ze bij die beste tweedes maar Roemenië en IJsland kunnen er nog over springen. Roemenië moet verliezen en IJslang mag niet winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

UEFA Kampioenschap O21

Nieuwste reacties