Atlético Madrid gooit hoge ogen in Spaanse competitie en kan dit seizoen gaan voor de titel én de Champions League

Bart Vrancken
| 5 reacties
Atlético Madrid gooit hoge ogen in Spaanse competitie en kan dit seizoen gaan voor de titel én de Champions League

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wordt dit hét seizoen van Atlético Madrid? Het heeft er alle schijn van. In de competitie staan ze helemaal bovenaan en met een trainer die 'het huis' kent lijkt er zeer veel mogelijk, ook in de Champions League.

Atlético Madrid staat helemaal bovenaan in de competitie. De ploeg van Diego Simeone heeft 6 punten meer dan Real Madrid en al 12 punten meer dan FC Barcelona.

Diego Simeone staat al sinds januari 2012 aan het roer bij Atlético Madrid. De 50-jarige Simeone slaagde erin om kampioen te spelen en de Spaanse beker te winnen, maar won met Atlético ook twee keer de Europa League. In de Champions League van 2013-2014 bereikte hij de finale maar tegen Real Madrid werd er verloren.

Dit jaar ziet het er voor Atlético bijzonder goed uit. Concurrenten Real Madrid en zeker FC Barcelona hebben niet meer de spelerskern van enkele jaren geleden. Atlético Madrid staat onder Simeone bekend voor zijn sterk blok en uitstekende verdediging. Zo wist doelman Oblak in de eerste tien competitiewedstrijden zelfs 8 clean sheets te behalen.

Nu zaterdag gaan ze op bezoek bij Real Madrid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties