WK-voorronde: Tsjechië haalt uit in groep Rode Duivels, meteen puntenverlies voor Frankrijk en nipte overwinning voor Portugal
Nils Wens
| 0 reacties

Er stonden deze avond heel wat WK-kwalificatiewedstrijden op het programma

WK-voorronde: Tsjechië haalt uit in groep Rode Duivels, meteen puntenverlies voor Frankrijk en nipte overwinning voor Portugal
Foto: © photonews

Naast de Rode Duivels kwamen er vanavond nog heel wat ploegen in actie voor hun WK-voorronde. Zo raakte Frankrijk niet voorbij Oekraïne en won Portugal met 1-0 van Azerbeidzjan.

Eerst naar de groep van de Rode Duivels. Daar heeft Tsjechië namelijk uitgehaald tegen Estland. Het werd 2-6 voor Tsjechië dankzij onder meer een hattrick van Tomas Soucek, de middenvelder van West Ham. 

Naar groep A dan, waar Portugal het moest opnemen tegen Azerbeidzjan. De Portugezen waren duidelijk beter, maar de doelman van Azerbeidzjan speelde een enorm sterke partij. Het werd uiteindelijk slechts 1-0 na een doelpunt van Ruben Neves. In de andere wedstrijd haalde Servië het met 3-2 van Ierland. 

De verrassing van de avond komt ongetwijfeld uit groep G. Daar raakte Frankrijk niet voorbij Oekraïne. Griezmann opende de score nog wel met een formidabel schot (bekijk HIER het doelpunt), maar door een owngoal van Kimpembe sleepte Oekraïne alsnog een gelijkspel uit de brand. In de andere wedstrijd in groep D speelden Finland en Bosnië en Herzigovina 2-2 gelijk. 

Andere groepen

Groep G: 

Letland - Montenegro: 1-2

Gibraltar - Noorwegen: 0-3

Groep H: 

Cyprus - Slowakije: 0-0

Slovenië - Kroatië: 1-0

Malta - Rusland: 1-3

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties