Vandereycken denkt aan opvallend plan B voor Lukaku: "Ik zie hem zeker niet als laatste optie"

Vandereycken denkt aan opvallend plan B voor Lukaku: "Ik zie hem zeker niet als laatste optie"

De komende maanden houdt iedereen zijn hart vast dat er niets meer gebeurt met Romelu Lukaku en dat hij zijn huidige vorm kan doortrekken tot de EK-finale. Maar wat als er op een bepaald moment een plan B nodig is. Ex-bondscoach René Vandereycken ziet daar een oplossing voor.

Vandereycken denkt dan niet aan de traditionele namen van diepe spitsen. "In de algemene opinie wordt de naam Dries Mertens bijna nooit genoemd als vervanger van Lukaku, en dat vind ik bizar. Mijn pikorde van diepe spitsen is op dit moment ­Lukaku op één en Benteke op twee", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Mertens heeft net zijn 100ste goal in de Serie A gemaakt terwijl de andere spitsen niet al te veel spelen. "Na die twee komen nog Batshuayi en Origi, in die volgorde, maar ik zet Mertens daar toch ergens tussen, afhankelijk van de tegenstander. Ik zie hem zeker niet als laatste optie. Temeer omdat Lukaku, Benteke, Batshuayi en Origi min of meer dezelfde types zijn. Dan vind ik het beter om een totaal ander plan B achter de hand te houden, met een kleine, beweeglijke spits als Mertens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties