Boze Oranje-doelman haalt uit naar bondscoach De Boer: "Deze mokerslag zag ik niet aankomen"

Boze Oranje-doelman haalt uit naar bondscoach De Boer: "Deze mokerslag zag ik niet aankomen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oranje heeft voor het EK al zijn eerste relletje beet. Bondscoach Frank de Boer liet zijn eerste doelman, Jasper Cillessen, thuis omdat hij een coronabesmetting had opgelopen. Die begrijpt de beslissing echter van geen kanten.

'De pijn zit hem vooral in het feit dat ik deze mokerslag niet zag aankomen. Bij de bekendmaking van de EK-selectie was ik nog zijn eerste keeper', aldus Cillessen in De Telegraaf. "Hij wist toen al dat ik positief getest was. Vervolgens zei hij zondag in Portugal dat ik direct bij de groep zou aansluiten als de uitslag van mijn dagelijkse sneltest negatief was en die van de daaropvolgende PCR-test ook. Desnoods zou ik na het trainingskamp pas aanhaken. Ik heb écht geen idee wat er is veranderd. Ik heb ook nooit iets anders gehoord. Totdat de bondscoach me dinsdag belde. Dat maakt het extra wrang."

Cillessen begrijpt de uitleg ook niet. "De regels staan het toe om keepers tijdens het toernooi te vervangen en er was nog tijd zat! Ik heb vanwege corona één dag verkoudheidsklachten gehad, maar verder 0,0 problemen. En dan wordt er nu gezegd dat ik niet fit ben? Daar zullen de bondscoach en ik het nooit over eens worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties