De Boer: "België is niet de topfavoriet om het EK te winnen"

Nils Wens en Chafik Ouassal
| 26 reacties
De Boer: "België is niet de topfavoriet om het EK te winnen"
Foto: © Photonews

Het Europees Kampioen komt steeds dichterbij. De ploegen gaan door met hun voorbereidingen, terwijl de media nog vol staan met analyses en voorspellingen.

Volgens oud-international Ronald de Boer is Frankrijk de favoriet om het toernooi te winnen. De Nederlandse analist denkt dat Les Bleus goed uitgerust zijn om het toernooi te winnen: "Frankrijk heeft een fantastisch team met allemaal spelers die op een zeer hoog niveau spelen," vertelde de Nederlander aan De Telegraaf.

"Frankrijk heeft zoveel wapens in elke sector. Met Mbappe hebben ze één van de beste spitsen ter wereld en met Kante een van de beste middenvelders ter wereld. Zo kunnen we blijven doorgaan", vervolgt de tweelingbroer van de huidige Nederlandse bondscoach. 

Ronald de Boer heeft ook hoge verwachtingen van de Spaanse nationale ploeg: "Spanje heeft minder grote namen, maar een zeer gelijkwaardige selectie en veel getalenteerde spelers. Het was indrukwekkend hoe ze Duitsland hadden weggespeeld in de Nations League."

"Ik zie landen als Duitsland, Nederland en België niet als favorieten om het EK te winnen, maar als alles goed gaat, kunnen ze het ver schoppen. Een plaats bij de laatste 16 moet zeker mogelijk zijn voor Nederland. Op het WK van 2022 zou het Nederlands elftal tot de favorieten kunnen behoren, maar dit toernooi is nog te vroeg voor deze generatie denk ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties