Kritiek op Morata neemt wansmakelijke proporties aan: "Ze hoopten dat mijn kinderen zouden sterven"

Kritiek op Morata neemt wansmakelijke proporties aan: "Ze hoopten dat mijn kinderen zouden sterven"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spanje schaarde zich na een ruime zege tegen Slowakije bij de laatste zestien, maar van een leien dakje ging het daarvoor allerminst voor La Roja. Vooral Alvaro Morata, die enkele unieke kansen en een strafschop onbenut liet, kreeg het zwaar te verduren.

In de Spaanse media werd Alvaro Morata stevig op de korrel genomen, maar bondscoach Luis Enrique zette zijn spits uit de wind na enkele missers tegen Polen. Toch zijn het berichten van enkele zogenaamde fans die Morata deden walgen. Dat gaf de Spaanse spits toe aan radioshow El Partidazo de COPE.

"Na de match tegen Polen kon ik maar niet slapen. Bedreigingen, beledigingen richting mijn familie... Allemaal passeerde het de revue. Ik kreeg zelfs berichten van mensen dat ze hoopten dat mijn kinderen zouden sterven. Enkele jaren geleden zou ik daar niet mee kunnen omgaan, nu probeer ik me al een paar weken van alles af te sluiten", aldus Morata.

"Ik doe altijd mijn uiterste best voor de nationale ploeg", gaat Morata verder. "Maar ik word niet hetzelfde beoordeeld als de anderen. Dan heb je twee opties: het stilhouden of mijn verhaal doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties