Jonge landgenoot maakt indruk bij PSV na dolle Champions League-avond: "Elke actie met de intensiteit of het zijn laatste is"
Seppe Frans
| 4 reacties

Staat Yorben Vertessen (20) voor grote doorbraak bij PSV? "Elke actie met de intensiteit of het zijn laatste is"

Jonge landgenoot maakt indruk bij PSV na dolle Champions League-avond: "Elke actie met de intensiteit of het zijn laatste is"

Woensdagavond maakte PSV Eindhoven gehakt van hun Turkse tegenstander in de tweede voorronde van de Champions League. Galatasaray keerde met schaamrood op de wangen weer huiswaarts. Ook een jonge landgenoot droeg zijn steentje aan de belangrijke thuiszege bij.

PSV won de heenwedstrijd eenvoudig met 5-1. Hattrick Hero Eran Zahavi en Mario Götze (twee doelpunten) kroonden zich tot de helden van de avond, al waren heel wat toeschouwers ook onder de indruk van Yorbe Vertessen.

Het was enigszins verrassend dat de 20-jarige landgenoot aan de aftrap van het belangrijke Champions League-duel begon, maar dankzij een sterke voorbereiding kreeg hij een plekje in het elftal. De belofteinternational kwam zelfs bijna tot scoren, maar zijn poging ging nipt naast.

Vooral zijn werkkracht en loopvermogen konden onze noorderburen bekoren: “Yorbe Vertessen maakt elke actie met de intensiteit alsof het zijn laatste is. Fijne speler”, klinkt het alvast bij een journalist van de Volkskrant.

Ondanks heel wat blessureleed stroomde Vertessen vorig seizoen door vanuit de Eindhovense jeugdopleiding. Trainer Roger Schmidt schonk hem meteen een kans in het eerste elftal. In zijn eerste 15 optredens op het hoogste niveau wist hij ook tweemaal te scoren. Wordt dit het seizoen van zijn grote doorbraak?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21567 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties