Gevolgen van beslissing rond Abramovich? Lukaku en co zullen straks genoegen moeten nemen met lijnvlucht en bescheiden hotel

Gevolgen van beslissing rond Abramovich? Lukaku en co zullen straks genoegen moeten nemen met lijnvlucht en bescheiden hotel
Foto: © photonews

Roman Abramovich mag geen profijt meer halen uit voetbalclub Chelsea, niet door verkoop en niet door commerciële activiteiten. Wel mag de club blijven functioneren op sportief gebied, maar wel met een beperkt toegestaan budget.

De dagelijkse werking mag doorgaan, maar... "Chelsea kreeg een speciale licentie om verder te spelen en werken. Daardoor kunnen wedstrijden worden afgewerkt, personeel betaald en abonnees matchen bijwonen. Zonder dat Abramovitsj voordeel haalt uit zijn eigenaarschap."

Merchandising en ticketing mogen niet doorgaan, transfers kunnen niet en spelerscontracten verlengen ook niet. Ook nog opmerkelijk: de kosten voor verplaatsingen naar wedstrijden mogen niet meer dan 20.000 pond bedragen. Voor een verre verplaatsing is dat al makkelijk een veelvoud. Nu moet Chelsea de volgende ronde tegen Lille en dat is niet zo ver. Maar als het verder moet, zal het dus een lijnvlucht moeten nemen en waarschijnlijk zal er ook geen vijfsterrenhotel aan te pas komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties