Alderweireld en Vertonghen hebben "alle hoeken van het veld gezien"

Bjorn Vandenabeele
| 18 reacties
Alderweireld en Vertonghen hebben "alle hoeken van het veld gezien"

De Rode Duivels hebben hun eerste groepszege beet, maar het heeft bloed, zweet en tranen gekost.

Ook in andere landen zag men hoe de Rode Duivels met de hakken over de sloot hun eerste wedstrijd op het WK tegen Canada wisten te winnen.

Phil McNulty, chef voetbal van de Britse omroep BBC, vond dat de Rode Duivels een bijzonder vermoeide indruk gaven tegen Canada. “Enkel dankzij de slechte afwerking van Canada heeft België het lot van Argentinië en Duitsland vermeden”, klonk het.

“De Rode Duivels hebben nog steeds glorieus talent in de vorm van Kevin de Bruyne en een keeper van wereldklasse in Thibaut Courtois, maar ze zagen er haveloos, afgemat en wanhopig kwetsbaar uit voor het tempo en de energie van Canada's aanvallende spel.”

Ook bij de BBC krijgt de verdediging er van langs. “Het verdedigingsduo met de 33-jarige Alderweireld en de 35-jarige Jan Vertonghen hebben hun land en clubs uitstekend gediend, maar ze zagen er wanhopig uit toen Canada vooral in de eerste helft België alle hoeken van het veld liet zien.”

En uiteindelijk kan er maar één grote naam de boel redden, aldus McNulty. “België kan duidelijk veel beter presteren dan dit en heeft Romelu Lukaku nodig om vooraan opnieuw présence te krijgen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21678 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties