Nederlands icoon in oog van de storm: excuses lijken te laat te komen, trainer spant rechtzaak aan

Nederlands icoon in oog van de storm: excuses lijken te laat te komen, trainer spant rechtzaak aan
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Trainer Maurice Steijn van Ajax spant een kort geding aan tegen oud-topvoetballer Pierre van Hooijdonk vanwege diens uitlatingen in het NOS-programma Studio Voetbal. Een woordvoerder van Ajax bevestigt een bericht hierover van De Telegraaf. Van Hooijdonk wil zijn excuses aanbieden... Te laat?

Van Hooijdonk zat zondag als vaste tafelgast in Studio Voetbal. Hij betichtte Steijn van "betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers". Dat gebeurde volgens Van Hooijdonk toen Steijn trainer was van NAC Breda, in het seizoen 2020-2021. Zelf zit de oud-voetballer nu in de raad van commissarissen bij NAC. Het is algemeen bekend dat Van Hooijdonk en Steijn geen goede relatie met elkaar hebben.

Steijn eiste maandag in een brief dat Van Hooijdonk de uitspraken over hem uiterlijk woensdag 12 uur zou rectificeren, zowel schriftelijk als in de komende uitzending van Studio Voetbal. Omdat Van Hooijdonk daar geen gehoor aan heeft gegeven, zet Steijn de volgende stap door naar de rechter te gaan.

Volgens Jan Kabalt, de advocaat van de Ajax-trainer, spant hij een kort geding aan. De NOS beraadt zich op een reactie. De 49-jarige Hagenaar werkt sinds kort bij Ajax, dat hem deze zomer aanstelde als hoofdtrainer.

Bij NAC wil vooralsnog niemand inhoudelijk ingaan op de aantijgingen van Van Hooijdonk. Edwin van Baal, in de periode van Steijn voorzitter van de raad van commissarissen bij NAC, schreef een brief naar Ajax. Daarin neemt hij afstand van de "insinuaties en aantijgingen" door de huidige commissaris. Ajax zegt Steijn volledig te steunen. (Belga)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties