'AC Milan stuurt Alexis Saelemaekers door om ex-speler van Anderlecht binnen te halen'

'AC Milan stuurt Alexis Saelemaekers door om ex-speler van Anderlecht binnen te halen'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alexis Saelemaekers speelt dit seizoen op uitleenbasis voor Bologna. AC Milan zou hem graag definitief zien verkassen.

Alexis Saelemaekers, met een contract tot midden 2026, was speler op overschot bij AC Milan. Hij werd uiteindelijk op uitleenbasis doorgestuurd naar reeksgenoot Bologna.

De Milanese bonzen zouden onze landgenoot nu echter willen betrekken om een ex-speler van RSC Anderlecht naar de Italiaanse modestad te halen, zo klinkt het in Italiaanse media.

AC Milan is immers op zoek naar een opvolger voor Olivier Giroud voor eind dit seizoen en heeft daarbij zijn oog laten vallen op Joshua Zirkzee, ook al scoorde hij dit seizoen nog maar twee keer in de Italiaanse competitie.

De Nederlander, in het verleden nog aan de slag in het Lotto Park, speelt momenteel voor Bologna, maar de Italiaanse club heeft een prijs van 20 miljoen euro op zijn hoofd geplakt, gezien hij ook nog een contract tot 2026 heeft.

Te duur vindt AC Milan en daarom willen ze proberen om Alexis Saelemaekers in de deal te betrekken. Hij zou in ruil voor de transfer van Zirkzee definitief naar Bologna verkast worden.

Zirkzee stond afgelopen zomer in beeld bij Ajax, maar de ondertussen al ontslagen sportieve baas Sven Mislintat werd teruggefloten wat die deal betrof. De speler zou niet passen bij de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties