Italiaans voetbalicoon hangt zijn schoenen aan de haak

Italiaans voetbalicoon hangt zijn schoenen aan de haak
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aan alles komt een einde. Italiaans voetbalicoon Leonardi Bonucci heeft beslist dat hij een punt zet achter zijn carrière.

Leonardo Bonucci stopt na dit seizoen als profvoetballer, dat laat zijn club Fenerbahçe weten. De 37-jarige verdediger maakte in zijn indrukwekkende carrière heel wat mee. Hij speelde bij heel wat Italiaanse clubs, voor hij bij Juventus terechtkwam.

Daar zou hij uiteindelijk een clubicoon worden. Bonucci speelde 502 wedstrijden bij de Oude Dame waarin hij 37 keer tot scoren kwam en 10 assists gaf.

Afgelopen zomer trok hij naar Union Berlin, maar daar leek niet alles er goed te verlopen. Na slechts tien wedstrijden besloot hij om voor een nieuw avontuur te kiezen.

Bonucci kwam dan uiteindelijk bij Fenerbahçe terecht, waar hij nog mee voor de titel strijdt in Turkije. De club staat tweede in het klassement met drie punten minder dan Galatasaray en nog één speeldag te gaan.

De centrale verdediger verzamelde bij Italië ook 121 caps. Hij scoorde acht doelpunten voor zijn land en won in 2021 het Europees Kampioenschap met de Italianen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties