? Chelsea pakt uit met vier goals, Hazard scoort twee keer en bereikt straffe mijlpaal

Diederik Geypen
| 7 reacties

Chelsea opende zaterdagmiddag de 24ste speeldag in de Premier League met een bezoek aan Brighton & Hove Albion. In tegenstelling tot het FA Cup-duel tegen Norwich City kenden The Blues nu wel een makkelijk wedstrijdverloop.

Chelsea had woensdag penalty's nodig om zich te verzekeren van de volgende ronde. Hazard zette finaal de beslissende strafschop om. Ook nu eiste de spelmaker uit 's-Gravenbrakel de hoofdrol op.

Al na 3 minuten nam de Rode Duivel de 0-1 voor zijn rekening, zijn honderdste competitiegoal nota bene. Nog eens 3 minuten later verdubbelde Willian de score. De Braziliaan zette een heerlijke combinatie op met het duo Hazard-Batshuayi.

Diep in de tweede helft trof Chelsea nog twee keer raak. Alweer Hazard en Victor Moses, op assist van invaller Musonda Junior, zorgden voor de zware 0-4-cijfers. Een sombere namiddag dus voor oude bekenden Ryan en Izquierdo. Chelsea voert de druk op nummer 2 Manchester United op.