Arsenal - Charlton 4-0

Arsenal zette vlot zijn zegereeks verder en blijft autoritair leider.

Uitgebreid verslag =>

Blackburn - Aston Villa 2-2

In een levendige wedstrijd opende Juan Pablo Angel de score voor Aston Villa. Blackburn sloeg terug via Barry Ferguson en Brett Emerton. Tien minuten voor tijd zorgde Olof Mellberg met zijn treffer voor een puntendeling. Bij Blackburn verscheen Youri Djorkaeff meteen aan de aftrap. De 36-jarige Fransman speelde een puike partij.

Everton - Tottenham 0-1

Noe Pamarot scoorde de enige goal van de wedstrijd. Door de nederlaag staat nummer drie Everton zes punten achter op leider Arsenal. Drie punten verder volgt Tottenham voorlopig op de vierde plaats.

Norwich - Portsmouth 2-2

Norwich en Pompey moesten zich beiden met een punt tevreden stellen na een prachtige wedstrijd. Hierdoor blijven beiden in de rechterhelft van de tabel steken. De bezoekers kwamen via Yakubu op voorsprong. Na rust domineerde Norwich en Darren Huckerby kon de gelijkmaker binnen leggen. Patrick Berger bracht Portsmouth opnieuw voor, maar Simon Charlton kopte de 2-2 op het bord.

Southampton - Manchester City 0-0

Manchester City domineerde een zwakke wedstrijd waarin geen van beide ploegen wist te scoren. James Beattie moest geblesseerd het veld verlaten. De Engelse international heeft waarschijnlijk een teen gebroken. Jelle Van Damme mocht in de tweede helft invallen en deed dat degelijk. Het blijft wel sukkelen voor beide teams.

West Brom - Bolton 2-1

Nwankwo Kanu scoorde in de 55ste minuut de 1-0 voor West Brom. Even later maakte Zoltan Gera er met het hoofd 2-0 van. Giannakopoulos kon een kwartier voor tijd milderen tot 2-1, maar verder kwam Bolton niet. Na een sterk start lijkt bij Bolton het verval begonnen. West Brom komt weg van de voorlaatste plaats.

Op zondag staan nog drie wedstrijden op het programma. De topper tussen Chelsea en Liverpool belooft een zware wedstrijd te worden. De Mighty Reds zijn op zoek naar eerherstel na de nederlaag in Griekenland. Manchester United mag het op Old Trafford opnemen tegen het sterke Middlesbrough. Birmingham krijgt Newcastle op bezoek. Het wordt uitkijken naar Alan Shearer en Patrick Kluivert. Beiden scoren vlot de laatste weken.

Maandag treffen Crystal Palace en Fulham elkaar. Kan promovendus Palace zijn eerste zege van het seizoen behalen?