Speeldag: Speeldag 21
Stadion: White Hart Lane
Everton zwaar onderuit bij Spurs
Tonnelier Caroline

Tottenham Hotspur is aan een sterke reeks bezig.  De ploeg van trainer Jol won in de laatste zeven wedstrijden zes keer en speelde één keer gelijk.  Na de 5-1 overwinning in de vorige thuiswedstrijd tegen Southampton ging vandaag Everton met 5-2 voor de bijl.  De Spurs zijn intussen opgerukt naar de zevende plaats. Everton blijft ondanks twee opeenvolgende nederlagen derde maar kan straks voorbijgestoken worden door Manchester United.

Beide ploegen kwamen verzwakt aan de aftrap.  Bij Tottenham was Jermain Defoe out met een knieblessure en bij Everton was kapitein Stubbs onbeschikbaar met rugklachten.  Doelman Wright maakte zijn wederoptreden na een afwezigheid van meer dan een jaar.  De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en scoorde in het eerste halfuur tweemaal.  De jonge Dean Marney tekende voor het openingsdoelpunt en Reto Ziegler verdubbelde nog geen kwartier later de voorsprong.  Vijf minuten voor de rust bracht Tim Cahill de bezoekers terug in de wedstrijd met een knappe volley.

Op het uur bracht Pedro Mendes Tottenham terug op een veiligere voorsprong met een schot vanop de rand van de 16-meter.  Nog geen tien minuten later was de wedstrijd helemaal beslist dankzij een simpel doelpunt van Keane.  Uitblinker Marney maakte de afstraffing compleet met zijn tweede treffer van de avond.  In de slotfase kon McFadden met zijn eerste doelpunt voor Everton nog milderen tot 5-2.

Tottenham: Robinson, Pamarot, Naybet, King, Edman, Marney, Pedro Mendes, Carrick (Redknapp 87), Ziegler (Ricketts 87), Keane, Kanoute.

Everton: Wright, Hibbert, Yobo, Weir, Pistone (Naysmith 70), Cahill, Gravesen, Carsley, Kilbane (Campbell 71), McFadden, Bent (Osman 70).

Toeschouwers: 36 102