Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Vicenté Calderon
Uiterst efficiënt Real wint Madrileense clash
Nils Vanbellingen

Op de 18e speeldag in de Primera Division heeft Real Madrid met 0-3 gewonnen van stadsrivaal Atletico. Twee doelpunten van Ronaldo en eentje van Solari velden het veel te zware verdict voor Atletico, dat vooral in de eerste helft het doel van Real belegerde. Een uitmuntende Casillas hield Fernando Torres echter verscheidene keren van een gemaakt doelpunt.

De Real-verdediging begon uiterst nerveus aan de wedstrijd, die werd voorafgegaan door een minuut stilte voor de slachtoffers van de tsunami in Azië. Na amper een minuut spelen was er al een misverstand tussen Helguera en Casillas, dat gelukkig voor de bezoekers onbestraft bleef. Ook daarna bleef de defensie van de Galacticos onzeker spelen.

Hoewel het openingskwartier duidelijk naar de thuisploeg ging, was het toch Real dat op voorsprong kwam: Roberto Carlos zette voor vanop links, Zidane trapte over de bal maar een goed gevolgde Ronaldo trapte onhoudbaar binnen: 0-1 tegen de gang van het spel in. Atletico was duidelijk aangeslagen, en Real ging geruster spelen. Na een half uur ging Atletico echter opnieuw een versnelling hoger spelen en drukten de Rojiblancos Real met de rug tegen de muur. Ibagaza kapte mooi enkele verdedigers uit en probeerde met een listig lobballetje Casillas te verschalken, maar de bal ging nipt over. In de daaropvolgende actie schoot Fernando Torres op Pavon. Een minuut later mocht Ballesta helemaal vrijstaand op doel koppen, maar zijn bal ging centimeters naast.

Vlak voor rusten toonde Casillas zijn klasse. Torres kopte de bal door naar Ballesta, maar het sluitstuk van Real schudde op diens inzet een wereldsave uit de mouwen. De rebound schoot Torres voor een quasi leegstaand doel onbegrijpelijk over.  Amper een minuut later schoot diezelfde Torres een bal van Ballesta vanop twee meter op de alweer uitstekende Casillas. Ditmaal werd de rebound van Aguilera geblokt door de verdediging. Real ging met een 0-1-voorsprong en knikkende knieën de pauze in.

Atletico begon ook het best aan de tweede helft. Een schot van Torres ging niet zo hoog over. Kort daarop haalde een sterk spelende Gronkjaer uit, maar ook de nieuwe aanwinst van Atletico kon Casillas niet verschalken. De thuisploeg bleef drukken, maar kreeg de bal maar niet in het doel van de bezoekers. Een tiental minuten voor tijd kwam dan de anticlimax: Santiago Solari glipte door de thuisverdediging, omspeelde knap de de keeper en legde beheerst binnen. Twee kansen, twee doelpunten voor Real. En het werd zelfs nog pijnlijker voor Atletico: drie minuten later mocht Ronaldo op aangeven van Zidane de 0-3 op het bord zetten. Voor de Braziliaan meteen het 13e doelpunt uit zeven wedstrijden tegen Atletico.

Een erg geslaagd debuut dus voor kersvers Real-coach Luxemburgo, die na de zeven-minuten-wedstrijd tegen Sociedad nu ook zijn eerste wedstrijd van 90 minuten voor Real tot een succesvol einde bracht. Atletico zakt door deze pijnlijke nederlaag weg in de middenmoot van het klassement.