Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Nou Camp Barcelona
Scoreloos gelijkspel in Catalaanse derby
Tonnelier Caroline

De derby tussen FC en Espanyol Barcelona is geëindigd op een 0-0 gelijkspel.  De thuisploeg was veruit de betere, maar doelman Kameni keepte een schitterende partij en bezorgde de bezoekers zo een puntje.  Bovendien toonde Eto’o zich weinig efficiënt bij de afwerking, zodat Real Madrid morgen mogelijk opnieuw twee punten dichterbij kan komen.

Barça begon sterk aan de wedstrijd en kwam al in de aanvangsminuut dicht bij het openingsdoelpunt, maar Kameni lag in de weg op een schot van Eto’o.  In de eerste helft gebeurde er verder weinig, en coach Rijkaard greep dan ook in aan de rust.  Hij bracht Belletti en Iniesta in en dat rendeerde.

Barça kreeg een groot aantal kansen in de tweede helft, maar Kameni ontpopte zich tot de held van de avond.  Na de uitsluiting van Espanyol-speler Jarque groeide de druk, maar de thuisploeg bleef de kansen missen en moest in de slotfase zelfs nog oppassen voor de tegenaanval.

Barcelona verliest dus net als vorig weekend twee belangrijke punten en moet opnieuw hopen op een uitschuiver van concurrent Real.  De Koninklijke neemt het morgen op tegen Betis Sevilla.