Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Nou Camp Barcelona
Betis dwingt Barcelona tot het uiterste
Anthony Van der Planken

Real Betis heeft net niet kunnen stunten op het veld van FC Barcelona. Tien minuten voor het einde stonden de bezoekers nog 1-3 voor, maar Barcelona kon de scheve situatie alsnog rechttrekken.

Na amper 12 minuten wist Joaquin, gegeerd in heel Europa, de score te openen. Lang duurde dat feestje echter niet, want amper twee minuten later moesten de bezoekers met tien man verder. Rivas werd immers uitgesloten met rood. Je zou denken dat Barcelona de wedstrijd helemaal naar zich toe zou trekken, maar niets was minder waar. Samuel Eto'o wist wel nog gelijk te maken van op de penaltystip, maar verder geraakte Barca niet. Op slag van rust werd het zelfs 1-2 via de bedrijvige Oliveira.

Iets na het uur werd het nog erger voor de thuisploeg. Joaquin scoorde zijn tweede van de avond, waardoor Betis met 1-3 leidde. Die score bleef tot de 83e minuut op het bord. Pas toen kon Eto'o opnieuw scoren. Daarvoor had de Catalaanse topscorer wel opnieuw een penalty nodig.

Barcelona ging er opnieuw voor en kon uiteindelijk nog gelijkmaken. Dat lukte wel pas in blessuretijd, dankzij een pot van verdediger Giovanni Van Bronckhorst.

Barça blijft uiteraard leider in de Spaanse Primera Division, ondanks het puntenverlies. De voorsprong van de Catalanen kan vanavond wel slinken tot negen punten, indien naaste achtervolger Real Madrid wint bij Albacete. Real Betis blijft het eveneens bijzonder goed doen, want het blijft in de running voor een Champions League – plek.