Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Selhurst Park
L'pool verrassend onderuit bij Palace: 1-0
Tom Ceusters

Opnieuw drukke tijden voor Liverpool. Woensdag staat de clash tegen Chelsea in de halve finales van de Champions League op het programma, maar vandaag moest eerst afgerekend worden met Crystal Palace. Liverpool kon niet tevreden zijn met minder dan drie punten in de strijd om de vierde plaats in de competitie. Maar ook de thuisploeg heeft de punten nodig: Palace staat voorlaatste en met het einde van het seizoen in zicht moeten er dringend punten gepakt worden om in de hoogste klasse te blijven.

De wedstrijd begon bijna slecht voor Liverpool: al na 2 minuten moest Milan Baros hinkend naar de kant na een zwaar contact met Tony Popovic. De Tsjechische sluipschutter kon enige tijd later echter tussen de lijnen terugkeren, tot opluchting van manager Rafael Benitez.

De eerste doelman die op de proef werd gesteld was Jerzi Dudek. De Liverpool-keeper had echter weinig problemen met de kopbal van Popovic na 10 minuten. Kansen waren schaars in een harde en slordige eerste helft, tot Andy Johnson plots voor doel opdook. De Engelse international kopte een slechtgericht schot van Routledge heerlijk binnen: 1-0, en Crystal Palace tegen alle verwachtingen in op voorsprong.

Liverpool geraakte maar niet in de wedstrijd, en zag tot overmaat van ramp nog voor de rust Baros uitvallen. De Tsjech moest deze keer wel definitief naar de kant. De 1-0 voorsprong voor Palace bij de rust was verdiend.

Ook na de rust zat er geen beterschap in het spel van Liverpool. Morientes kopte in de handen van Kiraly, maar meer kregen de Reds niet voor mekaar. Het was Crystal Palace dat het dichtst bij een doelpunt kwam, maar Pellegrino kon een poging van Soares vlak na rust op de lijn redden. Ook Riihilathi en Hughes kwamen dicht bij een doelpunt, maar beide spelers slaagden er niet in hun ploeg naar een comfortabele voorsprong te schieten.

Met het einde in zicht kwam Liverpool dan toch opzetten, met de moed der wanhoop. Een doelpunt leverde het eindoffensief echter niet op: Morientes en Gerrard dwongen Kiraly wel tot het uiterste, maar de Hongaarse doelman hield z'n netten schoon.

Onverhoopte meevaller voor Crystal Palace, dat voor het eerst sinds eind februari kon winnen. Voor Liverpool lijkt de vierde plaats nu ver weg. De Champions League winnen dan maar?

Crystal Palace: Kiraly, Sorondo, Hall, Popovic, Granville, Routledge, Leigertwood, Riihilahti, Hughes, Soares (90' Watson), Johnson

Liverpool: Dudek, Carragher, Hyypia, Pellegrino (54' Riise), Finnan, Welsh, Gerrard, Traore (69' Cisse), Le Tallec, Morientes, Baros (37' Potter).Subs Not Used: Carson, Biscan.

Scheidsrechter: Gallagher

Doelpunten: 34' Johnson (1-0)

Geel: Routledge, Granville (Pal); Carragher, Morientes, Gerrard, Finnan, Riise (Liv)