Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barça versterkt leiderspositie in eigen huis
Harald Berings

FC Barcelona heeft vanavond opnieuw een stap richting de Spaanse landstitel gezet. Het versloeg in eigen huis een mak Albacete met 2-0. Toch kon Barça pas helemaal op het einde zekerheid verwerven over de drie punten.

Als de Catalanen hun volgende twee wedstrijden, uit bij Valencia en Levante, winnen, zijn ze mathematisch zeker kampioen. Als Real Madrid nog titelambities koestert, moet het wellicht hopen op een sterk Valencia volgende week. Enkel de hel van Mestalla kan FC Barcelona immers nog van de titel houden.

Vandaag startte de wedstrijd erg saai. In de eerste helft viel er weinig actie te bespeuren. Pas na de pauze brak de wedstrijd open, wanneer Eto'o de bal even na het uur voorbij Albacete-doelman Valbuena tikte. Voor de Kameroener was dit al z'n 23ste doelpunt van het seizoen, waardoor hij zo goed als zeker topschutter wordt van de Primera Division. Enkel Forlan en Ronaldo (resp. 20 en 18 stuks) zouden die trofee nog kunnen bereiken.

Helemaal op het eind, in de 91ste minuut, besliste Messi, nauwelijks 3 minuten eerder ingevallen voor man van de match Eto'o, de wedstrijd met een laat doelpunt.
In het klassement verandert dit weinig. Real Madrid, dat gisteren via twee late goals van Ronaldo (83' en 92') Real Sociedad klopte, volgt op zes punten. Daarna volgt een kloof van maar liefst 17 punten met Villarreal en Sevilla. Valencia, dat dit seizoen nooit een bedreiging kon vormen voor Barcelona en Real, volgt als vijfde, en heeft een overwinning tegen Barça, volgende week, nodig om terug aanspraak te kunnen maken op een Champions League-ticket.

Barcelona 2-0 Albacete