Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Old Trafford
Chelsea op recordkoers voorbij Man United
Tom Ceusters

Manchester United - Chelsea was een wedstrijd puur om de eer. De Londenaars zijn al een tijdje kampioen, Man United zal quasi zeker op de derde plaats blijven hangen. De statistieken beloofden niet veel goeds voor de thuisploeg: Manchester haalde slechts 7 punten uit de laatste 5 wedstrijden, en een oppermachtig Chelsea verloor dit seizoen nog maar één keer op verplaatsing. Pittig detail: die verliesmatch vond wel plaats in Manchester, maar dan bij City.

Het thuispubliek kon zich geen betere start dromen. Al na acht minuten moest Chelsea-doelman Cudicini zich een eerste keer omdraaien, toen Ruud van Nistelrooij, centraal helemaal ongedekt gelaten, een voorzet vanop links eenvoudig achter het steunbeen kon binnentikken. Lang konden de Red Devils echter niet van hun voorsprong genieten, tien minuten later stond Chelsea immers al opnieuw op gelijke hoogte: Tiago kreeg tijd en ruimte om van ver uit te halen en thuiskeeper Carroll verkeek zich volledig op de vreemde curve in het schot, dat perfect in de haak belandde.
De 1-1 gelijke stand was een mooie weergave van het spelbeeld: beide teams hielden elkaar goed in evenwicht, kansen waren schaars en geen van beide keepers moest echt aan het werk. De thuisploeg dreigde vooral via corners, de bezoekers moesten het hebben van snelle tegenstoten.

Tien minuten voor de rust was Van Nistelrooij dichtbij de 2-1: de Nederlander glipte door de buitenspelval, maar Carvalho was net op tijd teruggekeerd om een doelpoging te voorkomen. Bijna was het Chelsea dat nog voor de rust op voorsprong kwam: Silvestre verloor op het middenveld knullig de bal en Joe Cole mocht met het leer aan de haal. Het draaiende schot van de Chelsea-spits scheerde echter de verkeerde kant van de verste paal. 1-1 na 45 minuten.

Ook de tweede helft begon gelijkopgaand. Eerst stuitte Joe Cole op Carroll, even later mikte Wayne Rooney een vrije trap net over, nog later haalde Darren Fletcher verwoestend uit van buiten de 16: Cudicini geklopt, maar het schot van Fletcher spatte uiteen op de dwarsligger. Een half uur voor tijd liet Cristiano Ronaldo zich vallen in het strafschopgebied. Heel United schreeuwde (onterecht) om een strafschop, maar het spel ging verder. Chelsea counterde meteen scherp, Gudjohnsen mocht alleen op Carroll af en faalde niet: 1-2 voor de bezoekers, gevleid.

Het scheelde niet veel of Chelsea maakte meteen ook een derde doelpunt: Brown trapte een voorzet paniekerig weg, tegen de voet van Makelele. Carroll zag de bal tot zijn opluchting net over de deklat zoeven.
De thuisploeg probeerde te reageren, maar de druk leverde weinig op: verder dan een schot van Scholes een metertje over doel kwam Manchester United niet. Vijf minuten voor tijd maakte Chelsea het dan helemaal af: Brown verdedigde opnieuw slordig uit, en Cole kon de tegenstoot van Chelsea simpel afronden. Dat hij daarbij buitenspel stond, ontglipte aan de blik van de grensrechter: 1-3 voor Chelsea.

Door de nederlaag is Manchester United nu zeker veroordeeld tot het afhaspelen van één Champions League-voorronde. Chelsea zet drie nieuwe records neer: de langste reeks uitoverwinningen (10), het grootste aantal overwinningen in één seizoen (29) en het grootste puntenaantal (94).