Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barça kent geen problemen met Mallorca
Tonnelier Caroline

FC Barcelona haalde het in zijn eerste thuismatch van het seizoen met 2-0 van Real Mallorca.  Voor de ploeg van Rijkaard is het meteen de eerste overwinning van het seizoen, na het teleurstellende gelijkspel in Alavés.  Eto’o zorgde tegen zijn ex-club voor beide treffers.

Bij de thuisploeg stond Eto’o, vooraf onzeker, gewoon in de basiself. Mallorca-coach Cuper verkoos opnieuw de jonge doelman Moya boven Prats.  Barcelona begon het best aan de wedstrijd, maar kon in het openingskwartier niet echt dreigen en moest zelfs opletten voor de tegenaanval.  De Catalaanse achterhoede stond bij momenten zwak te verdedigen, wat meermaals leidde tot gevaarlijke standjes voor het doel van Valdés.  Het eerste echte doelgevaar viel wel aan de overkant, met een kopbal van Eto’o in de handen van Moya.  Bij de tweede poging van de spits uit Kameroen was het wel raak.  Een blunderende doelman Moya liet iets voor het halfuur een nieuwe kopbal uit de handen glippen.  Amper vijf minuten later stond de 2-0 al op het bord.  Eerst strandde een poging van Giuly nog op de lat, maar opnieuw Eto’o kopte de rebound tegen de netten.

Na de pauze beperkte Barcelona zich tot het controleren van de wedstrijd.  Mallorca probeerde wel iets te doen aan de achterstand, maar was te zwak om de Catalaanse verdediging echt in verlegenheid te brengen.  Eto’o was nog de gevaarlijkste man met een zoveelste kopbal.  Moya liet zich echter niet meer verrassen.  Na de uitsluiting van Ballesteros was het helemaal over en uit voor de bezoekers. Tien minuten later moest de ploeg uit de Balearen zelfs met negen verder, nadat ook Farinos  tegen een domme tweede gele kaart aankeek.

In de slotfase kreeg Barcelona nog enkele kansen om de voorsprong uit te breiden.  Moya keepte echter een sterke tweede helft en bovendien waren de thuisspelers niet efficiënt genoeg bij de afwerking.  De regerende landskampioen behaalde al bij al een verdiende en vlotte overwinning en heeft alweer één punt voorsprong op aartsrivaal Real Madrid.  Mallorca heeft na twee wedstrijden nog geen punten en kon zelfs nog niet scoren, maar na partijen tegen Deportivo en Barcelona kan dat geen verrassing genoemd worden.