Speeldag: Speeldag 2
Stadion: La Romareda Zaragoza
Voetbalgoden maken er spelletje van
Harald Berings

Gisterenavond sloten Real Zaragoza en Valencia CF de tweede speeldag in de Spaanse competitie af. Na het verlies van Real Madrid tegen Celta de Vigo (3-2) moesten ook de Vleermuizen toekijken hoe het ongeslagen leidersduo Deportivo en Celta verder uitloopt. Valencia start met een 4 op 6, net als de noorderburen van Barça.

Het werd een onverwacht mooi begin in La Romareda. Miguel Angulo, die van Valencia-coach Quique Flores de voorkeur had gekregen op onder andere Aímar, bedankte voor het vertrouwen met een doelpunt na amper één minuut.

Maar erg lang hoefde de thuisploeg niet te rouwen: de Braziliaan Ewerthon de Souza (in de zomerperiode overgekomen van het Duitse Borussia Dortmund) schoot Zaragoza zes minuten later langszij.

Het was wel een wedstrijd van grote ommekeren, zo ook bij Ewerthon, die de vreugde niet lang kon bewaren: hij moest vijf minuten na zijn doelpunt al naar de kant, en werd vervangen door Cani.

Blijkbaar hadden de voetbalgoden medelijden met Zaragoza: het was nu net díe Cani die er op het halfuur 2-1 van maakte.
Maar daar had je weer zo'n ommekeer in het humeur van de Real-spelers: twee minuten na de vreugdeuitbarsting moest doelman Carlos Sánchez naar de kant. Reserve-goalie Valbuena nam zijn plaats onder de lat in.

Na het uur was het ook bij Valencia tijd voor wissels: trainer Flores bracht met Pablo Aímar en Vicente Rodriguez twee spelers in die normaal gezien een basisplaats hebben bij de kustploeg.

Valencia verhoogde de druk, maar toch duurde het tot tien minuten voor tijd vooraleer het langszij kon komen: in de tachtigste minuut kwam David Villa (foto) een moegestreden Baraja vervangen, en ja, u kan het al raden... Toevallig Villa scoorde een minuut later de 2-2 voor Valencia. En kan het nóg toevalliger ? Ja hoor, want de spits kwam deze zomer over van... Real Zaragoza.

Zo eindigde een bizarre wedstrijd uiteindelijk toch op een puntendeling. Voor Valencia betekent dit een vier op zes, dat is evenveel als titelconcurrent FC Barcelona en één punt meer dan die andere rivaal, Real Madrid.

Voorlopig voeren Celta de Vígo en Deportivo la Coruña de rangschikking in de Primera Division aan.