Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Vicenté Calderon
Atlético blijft Barça's zwarte beest
Tonnelier Caroline

Een bezoek aan Atlético Madrid is niet meteen de favoriete trip van FC Barcelona.  De voorbije twee seizoenen speelden de Catalanen er gelijk, drie seizoenen geleden werd het zelfs 3-0 voor Atlético.  Vanavond startte Barça ontegensprekelijk als favoriet, maar het was opnieuw de thuisploeg die aan het langste eind trok.  De Madrilenen haalden het met 2-1.

Tijdens de wervelende openingsminuten kregen beide ploegen kansen om de score te openen.  In de vijfde minuut was het al raak: Eto’o werkte een voorzet van Giuly voorbij doelman Leo Franco.  Ondanks de voorsprong voor Barça bleef het een leuke partij, met kansen over en weer.  In de 18e minuut viel de verdiende gelijkmaker voor de thuisploeg.  Fernando Torres kon ongedekt een voorzet van uitblinker Petrov binnenkoppen, voor El Niño pas het eerste doelpunt sinds begin april én voor Atlético het eerste doelpunt van het seizoen.  Het gevaar kwam in die eerste helft telkens vanop de linkerflank, via een onhoudbare Petrov.  Een tweede doelpunt zat er voor de rust echter niet meer in.  Aan de overkant kwam Leo Franco een paar keer goed tussen op pogingen van Eto’o, Giuly en Oleguer.

De tweede helft begon al even wervelend als de eerste.  Alleen was het nu Atlético dat een vroeg doelpunt mocht vieren.  Kezman klopte van dichtbij doelman Victor Valdés.  De landskampioen kon niet echt zijn wil opdringen aan Atlético, dat de bezoekers bij momenten zelfs van het kastje naar de muur speelde.  De beste kans was ook nog voor de thuisploeg, maar een schot van Maxí Rodríguez strandde op de paal en de rebound van Torres werd gepakt door Valdés.  Na de uitsluiting van Pablo Ibañez drongen de Catalanen nog even aan, maar Ronaldinho, Van Bommel en Eto’o vonden de weg naar de netten niet meer.  Atlético hield zijn voorsprong vast tegen een mak Barcelona en komt dankzij de eerste overwinning van het seizoen op gelijke hoogte van de Catalanen.