Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Vicenté Calderon
Real sterkste in stadsderby
Tonnelier Caroline

Real Madrid heeft de stadsderby tegen Atlético Madrid met ruime 0-3 cijfers gewonnen.  De Koninklijken zaten al na acht minuten op rozen na de uitsluiting van Antonio López en een strafschopdoelpunt van Ronaldo.  Toch duurde het tot de tweede helft voor Real de wedstrijd helemaal kon beslissen.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de Koninklijke.  In een kolkend Vicente Calderón werd Raúl in het strafschopgebied neergehaald door Antonio López.  Scheidsrechter González Vázquez wees niet alleen naar de stip, maar stuurde de international ook met rood van het veld.  Een al te zware straf voor Antonio López en Atlético Madrid, maar daar trok Ronaldo zich niets van aan.  De Braziliaan zette de strafschop koelbloedig om.  Atlético probeerde wel om iets terug te doen, maar slaagde er nauwelijks in voor gevaar te zorgen.  Torres en Kezman werden nauwelijks aangespeeld en Petrov stond er op de linkerflank helemaal alleen voor.  Onder impuls van Pablo García beperkte Real Madrid zich tot het controleren van de partij, zodat er weinig te beleven viel in de eerste helft.

Ook in de tweede helft slaagde een mak Atlético er niet in de bezoekers in de problemen te brengen.  De ingevallen Guti zorgde in het laatste halfuur toch nog voor wat spektakel.  De middenvelder zette Ronaldo met een knappe pas op weg naar zijn tweede doelpunt van de avond.  In blessuretijd maakte een own goal van Perea de nachtmerrie van Atlético Madrid compleet.  De slechte start van Real Madrid is met deze 0-3 overwinning helemaal vergeten.  De Koninklijke is voorlopig zelfs leider in de Primera División.  Getafe en Celta of Osasuna kunnen morgen wel nog naast of over Real klimmen.