Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Riazor
Barça niet voorbij Deportivo
Tonnelier Caroline

FC Barcelona blijft op zoek naar de goede vorm.  De regerende landskampioen kwam niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Deportivo La Coruña, voor Barça al de vierde puntendeling van het seizoen.   Beide ploegen blijven voorlopig hangen in de subtop.

Deportivo La Coruña kwam tegen Barcelona al na negen minuten op voorsprong.  Tristán trof eerst nog de paal, maar Valéron opende in de rebound de score.  De bezoekers hadden het aanvankelijk moeilijk om in de wedstrijd te komen en konden eigenlijk alleen via het duo Ronaldinho-Eto’o dreigen.  De verdediging van Deportivo hield echter goed stand, tot sterkhouder Jorge Andrade met een blessure het veld moest verlaten.  In het laatste kwartier van de eerste helft kwam Barça eindelijk tot zijn beste spel en de Catalanen mochten zelfs nog met een voorsprong de rust in.  Een onhoudbare Eto’o zorgde op aangeven van Deco voor de gelijkmaker en even later zorgde Ronaldinho met een gekruist schot voor de 1-2 ruststand.

In het begin van de tweede helft ging Barcelona gewoon op zijn elan door.  Dat leverde al na zes minuten een derde doelpunt op.  Scheidsrechter Undiano Mallenco wees na een overtreding van Molina op Deco naar de stip en Ronaldinho miste niet.  De wedstrijd leek gespeeld, maar ook de thuisploeg had nog een knappe remonte in petto.  Pedro tekende in de 72e minuut voor de aansluitingstreffer en invaller Rubén Castro zette enkele minuten voor affluiten de 3-3 eindstand op het bord.

Wedstrijdstatistieken: klik hier