Speeldag: Ronde 3
Stadion: Goodison Park
Everton nu ook uit League Cup
Kristof Blomme

Zo verrassend Everton vorig seizoen was, zo ontgoochelend zijn ze nu. In de Premier League staan ze allerlaatste met amper vier punten uit negen wedstrijden. Hoewel ze vorige week als eersten een punt konden pakken tegen Chelsea zijn ze toch nog niet op de goede weg. In de League Cup werd namelijk met 0-1 verloren van Middlesbrough. Hasselbaink was de kwelduivel van dienst.

Heel vroeg in de partij kreeg Kilbane al een goeie kans om de thuisploeg op voorsprong te brengen. Hij miste z'n schot echter volledig. De jonge Morrison was in het begin de gevaarlijkste bezoeker. Eerst dwong hij Martyn tot een goede redding met de voet. Nadien schoot hij het leer net naast. De eerste helft ging goed op en neer met veel kansen aan beide zijden. Zo kon Arteta van vrij dicht uithalen, maar dat schot werd nog op het allerlaatste moment afgeblokt. Naarmate de partij vorderde kreeg Boro toch de overhand. Zo waren er goeie mogelijkheden voor Pogatetz en Viduka. Martyn onderscheidde zich twee keer. Vijf minuten voor de pauze konden de bezoekers toch verdiend op voorsprong komen. Een pass van Viduka werd door goalgetter Hasselbaink in doel verlengd.

Na de pauze begon Everton vinnig. Beattie kreeg al heel vlug de kans op de gelijkmaker. Schwarzer pakte uit met een knappe parade. Ook aan de overkant bleef het alle hens aan dek. Opnieuw Morrison kon uithalen, maar weer vond hij het doelkader niet. Andy van der Meyde maakte na een uur zijn debuut voor Everton, maar het was landgenoot Hasselbaink die nog de beste kansen kreeg. Eerst mikte hij op de lat, daarna ging z'n poging net naast. Het bleef bij 0-1, waardoor Everton opnieuw met een kater zit opgezadeld.