Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Mestalla
Valencia stuurt nummer twee huiswaarts
Philippe Crols

Valencia rukt steeds verder op in de Spaanse Primera Division. Zondagavond werd het huidige nummer twee, Osasuna, met 2-0 verslagen. Voor Osasuna was dat de eerste nederlaag in tien competitiewedstrijden.

Valencia nam de wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal in handen. Osasuna had het moeilijk en zag hoe onder meer Albelda dicht bij een doelpunt kwam. Zijn schot ging over. Ondanks het overwicht van de thuisploeg kregen de bezoekers toch ook één uitstekende kans in de eerste helft.  David Lopez vond helaas voor hem en Osasuna Canizares op zijn weg. Net voor rust kwam de thuisploeg echter wel verdiend op voorsprong. Mista zette invaller Reguiero voor het bezoekende doel en hij legde de 1-0-ruststand meteen achter doelman Ricardo in doel.

Valencia wist op de ideale momenten te scoren. Niet alleen vlak voor, maar ook vlak na rust werd er gescoord. Angulo zette voor en topschutter Villa verlengde die voorzet in het bezoekende doel, 2-0 en de wedstrijd leek gespeeld. Osasuna moest nu komen en dat leverde enkele malen bijna de aansluitingtreffer op. De Kameroener Webo geraakte echter niet voorbij Canizares. Zo bleef Valencia al bij al makkelijk overeind en won het dus met 2-0.

Valencia is nu derde in de Spaanse Primera Division en het heeft nog amper drie punten minder dan Osasuna. Als leider Barcelona zijn wedstrijd van zondag nog weet te winnen is de kloof tussen Valencia en Barça tien punten.