Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Ramon de Carranza
Osasuna blijft aanklampen
Tonnelier Caroline

Ondanks een mindere vorm blijft Osasuna meespelen in de strijd om de Champions League-tickets.  De seizoensrevelatie haalde het met 1-3 op het veld van degradatiekandidaat Cádiz.  Nochtans kwamen de bezoekers al vroeg op achterstand, maar ze zetten nog voor de rust de situatie recht.  Voor Osasuna was het pas de allereerste overwinning op het veld van Cádiz.

De thuisploeg begon het sterkst aan de partij, met debutant Lobos in een hoofdrol.  De Argentijn bezorgde Cádiz na een kwartier voetballen met een vrije trap ook een verdiende voorsprong.  Osasuna kwam moeilijk in de wedstrijd, maar na 35 minuten bewees Milosevic nog maar eens zijn waarde voor het team uit Pamplona.  De Serviër kopte op aangeven van Delporte de gelijkmaker tegen de netten.  Amper twee minuten later was de situatie zelfs helemaal omgedraaid toen David López er op vrije trap 1-2 van maakte.  Aan de overkant claimde Cádiz een penalty na een duel tussen Ricardo en Medina, maar de thuisspeler kreeg in de plaats van een strafschop geel voor protest.

Na de pauze bleef Cádiz op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar het ontbrak de Andalusiërs alweer aan het nodige geluk.  Zo werden zowel Estoyanoff als Medina gestuit door het doelkader.  Na een domme tweede gele kaart voor Medina werd het wel heel moeilijk voor de thuisploeg, die toch bleef proberen.  Het was echter Osasuna dat via invaller Raúl García nogmaals scoorde.  Over en uit voor Cádiz, dat samen met vier andere ploegen op een gedeelde vijftiende plaats blijft steken.