Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Degradatie is onafwendbaar
Jimmy Wouters

NAC Breda heeft een levensbelangrijke overwinning geboekt in de strijd om degradatie. De troepen van Cees Lok versloegen in eigen huis concurrent RBC Roosendaal met 2-1.

De overwinning op de nummer laatst van de eredivisie was broodnodig voor het kwakkelende NAC. Toch speelde de ploeg uit Breda geen goede partij. De ploeg had gedurende de eerste periode wel veldoverwicht, maar was te slordig in de opbouw om tot echte kansen te komen. Toch kwamen de Bredanaren vlak voor rust verdiend op voorsprong, al had de ploeg wel de hulp nodig van RBC'er Roumani. De ex-speler van Racing Genk werkte een voorzet van Derijck immers in eigen doel.

Vrijwel onmiddellijk na de rust schoot Arne Slot zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. NAC bleef echter onrustig voetballen, waardoor RBC beter in de wedstrijd geraakte. Op het uur kwam RBC via Daelemans terug in de wedstrijd. De Belg strafte het mistasten in de thuisdefensie genadeloos af. In de slotfase ging RBC nog op zoek naar de gelijkmaker, maar die bleef uit. [AN]