PSV nadert landskampioenschap

Geert Bukkems
| 0 reacties
PSV nadert landskampioenschap
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond is het zaterdagavond en dat betekent dat er uiteraard weer gevoetbald gaat worden in de Eredivisie. Er staat een duel tussen PSV en SC Heerenveen op het programma en ook gaat er weer een Brabantse derby plaatsvinden.
 
PSV – SC Heerenveen
 
PSV won afgelopen weekeinde zonder al te veel moeite van concurrent AZAlkmaar. Feyenoord liet ook punten liggen en daardoor beslaat het gat tussen PSV en de Rotterdammers alweer zeven punten. Als je kijkt naar de gemiddelde resultaten van de Eindhovenaren kunnen ze het kampioenschap eigenlijk niet meer mislopen. De mannen van Guus Hiddink moeten dan wel wedstrijden als deze tegen SC Heerenveen blijven winnen. De Friezen draaien de afgelopen weken ook niet slecht. Er werd afgelopen weekeinde gewonnen van NAC Breda met 2-1 en de club lijkt het vertrek van Klaas-Jan Huntelaar en Georgios Samaras in de winterstop verrassend goed opgevangen te hebben. De resultaten zijn er namelijk niet zo ontzettend veel op achteruit gegaan, zoals werd verwacht. Wel moet gehoopt worden op een klein wonder vanavond, want PSV verloor nog geen enkele thuiswedstrijd in de Eredivisie dit seizoen. Kan SC Heerenveen het toch waarmaken?
 
NAC Breda – RBC Roosendaal
 
NAC Breda lijkt na het vertrek van Ton Lokhoff en de komst van Cees Lok te gaan voor de titel ‘Wisselvalligste Ploeg van het Jaar’. Nadat de Bredanaren knap gelijkspeelden tegen Feyenoord en eenvoudig wonnen van ADO Den Haag, verloor de club achtereenvolgens van degradatiekandidaat Willem II en SC Heerenveen. Vanavond staat de club uit Breda in deze Brabantse derby tegenover RBC Roosendaal. De mannen van Robert Maaskant pakten afgelopen speelronde tegen NEC de eerste overwinning van het seizoen en zullen er alles aan doen om deze goede lijn door te zetten. Maar er moet nog wel een wonder gebeuren willen ze Willem II inhalen op de zeventiende plaats en degradatie ontlopen. Lukt het RBC Roosendaal om vanavond wederom voor een verrassing te zorgen?
 
Willem II – FC Groningen
 
Willem II blijft net als streekgenoot NAC Breda maar kwakkelen. Er werd gewonnen van RBC Roosendaal en NAC Breda, maar daar bleef het dan ook bij. Vorig weekeinde werd er nipt verloren van Sparta Rotterdam met 3-2, al had het verschil veel groter kunnen zijn. Willem II bakte er namelijk niet veel van. Voor FC Groningen geldt een heel ander verhaal, de club uit het noorden van het land staat nog altijd verrassend vijfde en die vijfde plaats geeft recht op een ticket voor de Champions League voorronde-playoffs. FC Groningen moet vanavond wel spits Glen Salmon missen. De Zuid-Afrikaanse clubtopscorer heeft nog te veel last van een kuitblessure. Lukt het FC Groningen om Willem II in Tilburg te verslaan en de goede weg voort te zetten?

Vitesse – Roda JC
 
Vitesse en Roda JC hebben allebei wat gemeen. De clubs staan allebei lager dan dat ze willen staan. Vitesse bezet op dit moment een ondermaatse elfde plaats en Roda JC bezet de twaalfde plaats. En dat terwijl beide clubs mee willen doen om de playoffs. Roda JC won de confrontatie eerder dit seizoen met 3-2 in Kerkrade, toen was er een hoofdrol weggelegd voor Andres Oper. De Est scoorde zelf een doelpunt en bereidde er ook eentje voor. Lukt het Vitesse om vanavond gepast wraak te nemen op de Limburgers? [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties