Speeldag: Speeldag 27
Stadion: De Kuip
Feyenoord degradeert Utrecht
Jimmy Wouters

Feyenoord lijkt de goede vorm opnieuw gevonden te hebben. Nadat de Rotterdammers vorige week nog gelijk speelden tegen Groningen, werd vandaag FC Utrect met zware 3-0 cijfers huiswaarts gestuurd.

Toch was de score niet in verhouding tot het geleverde spel. Feyenoord had immers kansen genoeg om er zes, zeven nul van te maken. De thuisploeg was dan ook heer en meester in de Kuip, maar wist enkele opgelegde kansen niet te verzilveren. Vooral het viezier van Dirk Kuijt stond tegen zijn ex-club niet op scherp. Zo miste hij onder meer na 17 minuten een strafschop.

Feyenoord bleef vervolgens zoeken naar de openingstreffer. De ploeg speelde een resum kansen bij mekaar, maar aanvankelijk ging er telkens wat mis. Vier minuten voor rust was het dan toch raak. De Guzman stuurde Kalou het straatje in, en de Ivoriaan miste dit maal niet.

Ook na de pauze stond er eigenlijk maar een ploeg op het veld. Al na vijf minuten spelen besliste Kuijt op aangeven van een sterke Collen de partij door er 2-0 van te maken. Feyenoord duwde vervolgens door, maar een legio aan kansen werd verkwanseld. Uiteindelijk kreeg ook Utrecht nog wat kansjes, maar zowel Ramzi als Fortuné wisten daar geen raad mee.

Vlak voor affluiten werd het nog 3-0 nadat Kalou een vrije trap van De Guzman wist binnen te koppen. [AN]