Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona wint nu ook van Getafe
Kristof Blomme

Barcelona heeft opnieuw gewonnen. Dit keer was Getafe het slachtoffer van dienst. Het werd 3-1 in Nou Camp. Eto'o nam twee goals voor zijn rekening. Voorlopig tellen de Catalanen veertien punten voorsprong op aartsrivaal Real Madrid.

Getafe begon verrassend sterk en kwam na nog geen vijf minuten op voorsprong. Een voorzet van Mario Cotelo werd door Nano ingekopt. De thuisploeg was niet aangeslagen en ging onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. Halverwege de eerste periode was het raak. Eerst kon Ronaldinho nog afgestopt worden, maar de voorzet van Van Bronckhorst die daarop volgde ging via Giuly en verdediger Matellan in doel. Voor de pauze kon Barcelona niet veel kansen creëren.

In de tweede helft liep het iets beter. Na zeven minuten zorgde Samuel Eto'o, met zijn 100e doelpunt in Spanje, voor de 2-1. Twintig minuten voor het eindsignaal forceerde de Kameroener persoonlijk de beslissing met zijn tweede van de avond. Tien minuten voor tijd ging verdediger Puyol nadrukkelijk op zoek naar een gele kaart. Die kreeg hij ook, waardoor hij geschorst is tegen Malaga. Dat komt Barcelona goed uit, want binnen twee weken staat de match tegen Real Madrid op het programma.