Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barça en Real delen de punten
Dave Sentobin

Barça heeft zaterdagavond de topper niet kunnen winnen van Real. Real kwam na 25 minuten al met tien man te staan na de rode kaart van Roberto Carlos. Ronaldinho schoot de thuisploeg van op de stip op voorsprong. Ronaldo maakte snel gelijk via een prachtige stifter. Casillas hield zijn ploeg de hele wedstrijd nog recht.

In vergelijking met de Champions League-wedstrijd van dinsdag stond kapitein Puyol terug in de ploeg ten nadele van de Braziliaan Belleti. Real-coach López Caro startte met dezelfde elf als tegen Deportivo La Coruña (4-0). De vijf Brazilianen stonden in de basis bij de Koninklijke. De blaugranas namen een blitzstart tegen aartsrivaal Real Madrid. Na drie minuten stuurde Ronaldinho de Nederlander Van Bommel in het straatje. De bal gaat via de paal naast het doel van Casillas. Barça beheerste de partij volledig en kreeg na twintig minuten zelfs een cadeautje van scheidsrechter Medina Cantalejo. Hij blies een penalty op Van Bommel na een vermeende fout van Roberto Carlos. Ronaldinho faalde niet van op elf meter.

Vijf minuten later kreeg Roberto Carlos rood na aanhoudende commentaar op de wedstrijdleiding. De blaugranas leken de overwinning wel cadeau te krijgen. López Caro moest ingrijpen en bracht verdediger Mejía in de plaats van Robinho. Een minuut later kwamen de bezoekers verrassend op gelijke hoogte. Baptista veroverde de bal op het middenveld en verstuurde een prachtige pass naar zijn landgenoot Ronaldo. De Braziliaanse spits liet doelman Victor Valdés geen kans via een magistrale lobbal. Barça-verdediger Thiago Motta blesseerde zich bij de actie en werd vervangen door zijn landgenoot Belleti

In de tweede helft ging FC Barcelona verwoed op zoek naar de winnende treffer. Telkens stond Iker Casillas pal. De Madrileense goalie wordt in de Spaanse media al de beste doelman van de wereld genoemd. Na twintig minuten in de twee periode kreeg de Zweed Larsson de grootste kans. Hij ging alleen op Casillas, maar schoot op de doelman. De belegering van het doel van Casillas hield aan, maar de blaugranas konden de man-meer-situatie niet uitbuiten.

Het gelijke spel is een kleine overwinning voor de Madrilenen na de betwistbare penalty en de vroege uitsluiting van Roberto Carlos. Toch hebben de Galácticos de vernedering van de heenronde – 0-3 in eigen huis – niet kunnen rechtzetten. Bij Barça zal de puntendeling niet gevierd worden. Barça wist alweer zijn doelsaldo niet echt aan te dikken. De Catalaanse ploeg wist de voorbije twee wedstrijden geen enkele keer te scoren. Zaterdagavond moest een penalty de ploeg op voorsprong brengen. Barça behoudt wel zijn royale voorsprong van elf punten op eerste achtervolger Real.