Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Woudestein
Verrassende zege voor Excelsior
Jimmy Wouters

Nieuwkomer Excelsior heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. De Rotterdammers wonnen in eigen stadion met 3-1 van Heerenveen, dat een beschuldigende vinger uitstak naar scheidsrechter Liesveld.

De Friesen kenden nogthans een droomstart. Al na vier minuten mocht Petter Hansson ongedekt de 0-1 op het bord zetten. Luttele minuten later kreeg diezelfde Hansson rood nadat hij Slory in het strafschopgebied zou hebben neergetrokken. Bruins zette de penalty echter feilloos om. Heerenveen bleef, ondanks de man minder, de dominerende ploeg. Maar al snel zakte het niveau weg tot op een dramatisch niveau.

In het begin van de tweede helft kregen beide ploegen enkele kansen, waardoor de wedstrijd boeiend om volgen was. Twintig minuten voor tijd kreeg Excelsior dan opnieuw een strafschop nadat Steur over het been van Zuiverloon struikelde. Bruins zette ook nu weer de penalty koelbloedig om. Het verhaal van Heerenveen was nu ten einde en in de slotfase mocht uitblinker Slory met een prachtige lob de 3-1 eindcijfers op het bord zetten. [AN]