Feyenoord wacht hete middag

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Feyenoord wacht hete middag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staan er twee wedstrijden in de Nederlandse eredivisie geprogrammeerd. ADO en NAC schieten de speeldag op gang en spelen voor de rode lantaarn. De blikvanger van de derde speeldag is de Rotterdamse derby tussen Sparta en Feyenoord.
 
ADO Den Haag - NAC Breda
 
ADO Den Haag en NAC Breda tellen na twee wedstrijden nog altijd nul punten. Het komt er dus voor beide ploegen op aan om de drie punten te pakken. ADO heeft het voordeel dat het nog nooit in zijn eerste drie Eredivisieduels van het seizoen puntenloos achterbleef. Toch maakt de thuisploeg de meeste kans op de overwinning. 27 keer vond de wedstrijd plaats in het Zuiderpark. ADO wist er 14 te winnen tegenover 8 voor NAC.
 
Aftrap: vrijdag 20.00 uur
Stadion: Zuiderpark
Scheidsrechter: Wiedemeijer
 
Twente – Roda JC
 
Twente staat voor de opdracht om Roda de eerste punten van het seizoen afhandig te maken. De Limburgers staan trots aan de leiding en wisten nog geen enkel doelpunt te incasseren.
 
Aftrap: vrijdag 20.15 uur
Stadion: Arke- stadion
Scheidsrechter: Blom
 
 
Willem II - PSV 
 
PSV speelt komende dinsdag zijn eerste wedstrijd in de Champions League tegen Liverpool. Op weg naar nieuwe internationale successen moet de ploeg eerst op bezoek bij de buren uit Tilburg. De Eindhovenaren hebben het traditioneel moeilijk met Willem II. Zo slaagde de ploeg er tussen 1996 en 2004 niet in om met de drie punten huiswaarts te trekken. Vorig jaar werd echter eenvoudig met 0-3 gewonnen.
 
Aftrap: zaterdag 19.30 uur
Stadion: Willem II- stadion
Scheidsrechter: Bossen
 
Excelsior - sc Heerenveen 
 
Beide clubs speelden slechts tweemaal eerder tegen elkaar. In het seizoen 2002/2003 wonnen beide ploegen hun thuiswedstrijd. Voor de bezoekers uit Friesland moet deze wedstrijd de ideale opwarmer worden voor de Uefa-bekerwedstrijd tegen Vitoria Setubal.
 
Aftrap: zaterdag 20 uur
Stadion: Woudenstein
Scheidsrechter: Liesveld
 
Ajax - Vitesse 
 
Ajax kende dit seizoen een uitstekende start in de eredivisie. De club telt vooralsnog het maximum van de punten ondanks het feit dat de ploeg twee weken geleden moeizaam in Breda wist te winnen. Vitesse won op de openingsspeeldag in Rotterdam tegen Sparta, maar verloor thuis van AZ.
 
Aftrap: zondag 14.30 uur
Stadion: Amsterdam ArenA
Scheidsrechter: Temmink
 
NEC - AZ 
 
AZ is de ploeg die tot nu toe het meest wist te imponeren. De Alkmaarders staan mee op kop en zijn dan ook van plan die lijn door te trekken. 23 keer stond NEC - AZ op het programma. De thuisploeg won daarvan negen wedstrijden tegenover zeven voor AZ. De laatste jaren ging het minder met NEC, want de laatste drie thuiswedstrijden tegen AZ gingen verloren.
 
Aftrap: zondag 14.30 uur
Stadion: de Goffert
Scheidsrechter: Kuipers
 
 
FC Groningen - Heracles Almelo 
 
Beide ploegen tellen vier punten uit hun eerste twee wedstrijden en zijn het seizoen dan ook goed gestart. In de eigen Euroborg is FC Groningen bijna niet te verslaan, dus we verwachten dan ook dat de drie punten in het Noorden blijven.
 
Aftrap: zondag 14.30 uur
Stadion: Euroborg
Scheidsrechter: Nijhuis
 
 
FC Utrecht - RKC Waalwijk
 
RKC stond de laatste jaren bekend om zijn flitsende start in de eredivisie. Dat lukte dit seizoen nog niet. De ploeg telt net als Utrecht nog maar één puntje. De zege van Utrecht tegen RKC vorig seizoen was meteen de laatste overwinning van de Domstedelingen in de eredivisie.
 
Aftrap: zondag 14.30 uur
Stadion: Galgenwaard
Scheidsrechter: van Boekel
 
Sparta Rotterdam - Feyenoord 
 
Met Sparta – Feyenoord staat een klassieke derby op het programma. Voor een uitverkocht Kasteel zal er een bitsige strijd uitgevochten worden. Beide ploegen tellen slechts één punt, maar vooral bij Feyenoord rommelt het. De supporters zijn het oneens met het gevoerde beleid en plannen acties. Het valt maar te benieuwen of de ploeg uit Rotterdam Zuid zondag met Charisteas een nieuwe start zal kunnen maken.
 
Aftrap: zondag 14.30 uur
Stadion: het Kasteel
Scheidsrechter: Haverkort. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties