Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Willem II Stadion
PSV simpel voorbij Willem II
Geert Bukkems

PSV heeft zich vanavond hersteld van de teleurstellende nederlaag bij FC Twente in de vorige speelronde. De Eindhovenaren versloegen Willem II met 3-1. Het kostte de Eindhovenaren echter niet al te veel moeite om de mannen van Dennis van Wijk op zij te zetten.

PSV leek nog een lastige avond te krijgen toen Willem II op voorsprong kwam door een doelpunt van de Belg Mohamed Messoudi. Maar nieuweling Edison MĂ©ndez gooide roet in het eten voor de Tilburgers door twee keer te scoren. MĂ©ndez was overigens niet de enige debutant in de basis, ook Jan Kromkamp debuteerde bij de Eindhovenaren.

Op slag van rust was het Ibrahim Kargbo die de wedstrijd besliste door hands te maken op de doellijn, waardoor hij een rode kaart moest incasseren en PSV een penalty kreeg. Jefferson Farfån wist deze penalty te benutten en zo was de wedstrijd beslist.

PSV kreeg in de tweede helft nog wel enkele kansen, waaronder een kopbal van Phillip Cocu die op de lat ging. En zo bleef de stand die in de rust op het scorebord stond de komende vijfenveertig minuten ook nog staan en was de eindstand 1-3 in het voordeel van PSV.

Belgen op het veld:

Bij Willem II maakten drie Belgen hun opwachting: Tristan Peersman verdedigde het doel van de Tilburgers, op het middenveld stond Kristof Imschoot en in de aanval stond ook nog Mohamed Messoudi. De laatstgenoemde was tevens de enige doelpuntmaker aan de kant van de Tilburgers. Imschoot en Messoudi speelden beide niet de hele wedstrijd uit en werden vroegtijdig door trainer Dennis van Wijk van het veld gehaald.

Bij PSV stond alleen Timmy Simons in de basis, hij maakte de negentig minuten wel vol.