Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Estati Ciutat de Valencia
Van Nistelrooy de held van Real
Dirk Pieters

Real Madrid kende weinig problemen met Levante. De koninklijken wonnen met 1-4, mede dankzij drie doelpunten van een ontketende Ruud van Nistelrooy. De Nederlander schonk zo Madrid de overwinning.

Real Madrid begon uitstekend aan de wedstrijd en stond al na een halfuur spelen 0-2 voor. Eerst schoot Ruud Van Nistelrooy de bal tegen de netten en even later zorgde Antonio Cassano voor de tweede treffer. Toch liet Levante, dat toen al met tien speelde nadat Frederic Dehu met rood van het veld moest, zich niet zomaar aftroeven. Felix Dja Ettien bracht Levante opnieuw in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te maken.

Na de rust was het opnieuw tijd voor Ruud Van Nistelrooy. Op aangeven van David Beckham zorgde de Nederlander voor zijn tweede van de avond. Even later kreeg Real Madrid een lichtgefloten strafschop, maar Van Nistelrooy miste zijn derde van de avond. Toch gaf de ex-speler van Manchester United niet op. In de slotfase maakt hij op aangeven van Cicinho dan toch zijn derde doelpuntje. Levante eindigde de wedstrijd zelfs met negen man, nadat zes minuten voor tijd ook Diego Camacho met de rode kaart vroegtijdig mocht inrukken.

Met een vier op zes blijft Real Madrid in de buurt van Barcelona en Valencia. [TH]