Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Nieuw Galgenwaard
RKC krijgt forfaitnederlaag aan haar broek
Jimmy Wouters

FC Utrecht heeft in de eigen Galgenwaard zwaar uitgehaald. De eerste overwinning van het seizoen was er meteen eentje om in te lijsten. RKC werd immers met 5-0 terug naar Waalwijk gestuurd.

In de eerste helft speelde de thuisploeg weergaloos. RKC kwam in alle opzichten tekort en al snel bleek dat de ploeg een ware afstraffing te wachten stond. Nadat Caluwé eerst twee mogelijkheden onbenut had gelaten, opende Fortune na een kwartier de score. De ploeg bleef doorzetten en walste werkelijk over RKC heen. Met twee treffers van Kopteff en Cornelisse stond het al 5-0 bij de rust. Die tussenstand was niet eens overdreven te noemen, want de ploeg had kansen genoeg om er nog wat meer in het mandje te leggen.

In de tweede helft zakte het spelpijl echter dramatisch. RKC bleef dramatisch acteren, terwijl Utrecht ook niet veel zin meer had om door te duwen. De zeldzame kansen waren nog voor de Domstedelingen, maar doelpunten bleven uit. [AN]